Friss topikok

Szebb múltat!

2010.06.23. 13:02 | Nocomment | Szólj hozzá!

Nem kellett sokat várni, itt az újabb kormány meg a még újabb ellenzék, ideje a szobordöntésnek. Elvégre itt a forradalom, elég csak kinézni az ablakon. Budapesten amúgy is rengeteg szobor van európai viszonylatban, Károlyiról meg fele annyit sem tudunk, mint Messiről, akkor meg minek álldogál a Parlament mellett szomorúan, mint egy rakás szerencsétlenség. Másrészt 1975-ben állították a szobrot, azok rossz idők voltak rossz emberekkel, valamikor akkor születtem én is.

De nem elég elvinni onnan ezt a lúzert, kell oda rakni valaki mást, simán egy mogyoróbokrot mégsem lehet a helyére ültetni. Névsor a neten: Szent István, Tisza, Horthy, Batthyány, stb... Nem tudom hogyan megy ez a szoborállítás, de miért kell 1000, vagy akár 50 évig feltétlenül visszamenni az időben, hogy találjunk valaki számunkra elfogadhatót. Közmegegyezés nálunk még a neandervölgyi ősemberről sincs. Lehet, hogy régen egyszerűen olyan emberek éltek a földön, akikről lehet szobrot állítani. A maiak olyan közönségesek és hétköznapiak. Például lop mindegyik.

Persze állandóan kiderül, hogy a régiekkel is csak a baj van. Az egyik összeesküdött valakivel, a másik meg épp nem, pedig jó lett volna. Világos, hogy nemcsak politikusról, de mégcsak ember alakú lényről mintázott szobrot sem lehet Magyarországon állítani. Sokkal egyszerűbb valami nonfiguratívat készíteni, és rábízni a jónépre, képzeljék bele mindazt, amit gyűlölnek.

Címkék: károlyi szebb múltat!

A bejegyzés trackback címe:

https://egypohartej.blog.hu/api/trackback/id/tr702103610

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása